Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Iskolánkról

A 2021. szeptembertől a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ fenntartásában működő Békéscsabai Baptista Általános Iskola, amely a körzeti nevelési és oktatási feladatok magasabb szakmai színvonalú ellátása céljával működik, Békéscsaba Megyei Jogú Város északi-, északkeleti területein élő családok gyermekei számára az általános iskolai nevelési és oktatási feladatok ellátását hivatott biztosítani.

Pedagógiai programunkban és a mindennapi munkánkban a legfontosabb a gyermek, a gyermeki személyiséghez igazodó pedagógiai munka. Iskolánk biztosítja számukra, hogy egyéni ütemben sajátíthassák el az alapvető ismereteket, készségeket.

A gyerekek két tanítós rendszerben tanulnak, tehát délután azzal a tanítóval gyakorolják a magyart és matematikát, aki a délelőtti órákon is foglalkozik a tanulókkal. Ez az oktatási forma lehetővé teszi, hogy nemcsak a tanítási órákon, hanem szabadidőben is együtt lehessenek a tanítók a tanítványaikkal, mert így több lehetőség nyílik a személyes kapcsolat mélyítésére, a tehetséggondozásra és a felzárkóztatásra, közös játékra. A külön segítségre szoruló kisgyermekekkel fejlesztő pedagógus, logopédus foglalkozik. Tevékenységük elősegíti a gyermekek iskolai életbe való beilleszkedését és a tanulási nehézségek megelőzését, leküzdését. Iskolánkban az erkölcstan tantárgy mellett a hit gyakorlására is lehetőség van. Szívesen visszük a tanulókat városi rendezvényekre, kiállításokra, színes programokra.

Nagyon fontosnak tartjuk a szülőkkel való jó együttműködést, hiszen a gyermekek nevelése közös feladatunk.

Várunk mindenkit szeretettel!